Vochtbestrijding door Dakwerken VK

België vatbaar voor vochtige muren en opstijgend vocht

Woningen in België, specifiek in Vlaanderen, zijn doorgaans vrij oud en liggen in een gebied dat door de ligging nabij de Noordzee relatief vochtig is. Niet alleen is het grondwaterpeil in België relatief hoog, maar tevens is er sprake van naar verhouding veel neerslag in onze gebieden. Gezien de geografische locatie van België verbaast het niet dat veel woningeigenaren te kampen krijgen met vochtproblemen. De vochtige muren, veroorzaakt door doorslaand of optrekkend vocht, vereisen dan een professionele vochtbestrijding. Die kan bestaan uit allerlei methoden. Het meest bekend zijn drainage, kelderdichting, het impregneren van de muren en/of gevels. Ook wordt wel de methodiek van de waterkering, die onder in muren aangebracht wordt, toegepast als een van de mogelijkheden om vochtbestrijding effectief - bij de wortel dus - aan te pakken.

Ook kan je een kijken nemen op de website van vochtbestrijdingsnel.be voor meer informatie over vochtbestrijding.

Methoden van vochtbestrijding via Dakwerken VK

Heeft u thuis een vochtprobleem, bijvoorbeeld vochtige muren onder uw dak, veroorzaakt door opstijgend vocht of doorslaand vocht? Is er wellicht sprake van lekkage in het dak of de kelder? Schakel dan de ervaren experts van Dakwerken VK in voor een doelgerichte, voordelige en kwalitatief hoogstaande vochtbestrijding. En uw vochtproblemen, vochtige muren, schimmelplekken onder het dak en andere problemen behoren binnen no time tot het verleden. Drie veelgebruikte methoden die Dakwerken VK toepast voor vochtbestrijding zijn kelderdichting, drainage en dakreparatie. Doorslaand en opstijgend vocht of vochtige muren behoren via deze stringente aanpak, uitgevoerd door gecertificeerde professionals, snel tot het verleden.

Kelderdichting als methode voor vochtbestrijding

Vochtige muren worden dikwijls veroorzaakt door opstijgend vocht vanuit de kelder. Kelderdichting is dan een effectieve manier van vochtbestrijding. Experts van Dakwerken VK bewerken dan de binnenkant van de kelder, en indien nodig ook de buitenkant, met een vochtwerende laag, repareren schade en lekkages in de kelder en werken de kelder fraai af. Niet alleen is uw kelder weer als nieuw, maar ook behoren opstijgend vocht en vochtige muren voortaan tot het verleden!

Drainage als methode voor vochtbestrijding

Vanwege het hoge grondwaterpeil in België is vochtbestrijding door middel van drainage vaak ook een effectieve en permanente oplossing voor opstijgend vocht en vochtige muren. Een goede drainagesysteem voorkomt dat de kelder kan vollopen met water. Vaak is het slim om de kelderdrainage te combineren met isolatie en kelderdichting, om zo optrekkend vocht nog effectiever te bestrijden. Laat u hierover goed adviseren door de professionele medewerkers van Dakwerken VK.

Dakreparatie om vocht tegen te aan

Als het vochtprobleem te maken heeft met lekkage in het dak, is er vaak sprake van vochtplekken direct onder het dak. Ook dan kunt u prima terecht bij de professionele lekkagebestrijder Dakwerken VK. Onze medewerker controleren uw dak en dakconstructie op mogelijke lekkages en pakken de oorzaak van het probleem grondig aan. Want u wilt natuurlijk prettig kunnen wonen, zonder vochtellende, schimmelvorming en lelijke vochtplekken op het plafond of de bovenkant van uw muren.

Ontdek onze full service voor het bestrijden van vocht

Surf nu naar de website van Dakwerken VK en bekijk de service die zij kunnen verlenen om opstijgend vocht en vochtige muren wereld uit te helpen. U zult er geen spijt van krijgen, want Dakwerken VK pakt uw vochtproblemen bij de basis aan. Zodat ze niet meer terugkeren en u voortaan in een prettig leefklimaat kunt wonen!