Schoorsteenveger: Bekijk onze diensten en prijzen

Denkt u erover om uw schoorsteen te laten vegen door een schoorsteenveger maar u weet niet wat de kosten zijn of of het zelfs verplicht is? In Vlaanderen is het jaarlijks vegen van uw schoorsteen veelal vereist, zeker wanneer u stookt met vaste of vloeibare brandstoffen.

In dit artikel geven wij u inzicht in de prijzen, verplichtingen en laten we zien waarom Dakwerken VK de juiste keuze is voor uw schoorsteenonderhoud. Dus, bent u klaar om meer te leren?.

schoorsteenveger

Waarom een schoorsteenveger inschakelen en wat zijn de voordelen

Een schoorsteenveger inschakelen heeft verschillende voordelen, zoals lagere energiekosten, minder CO2-uitstoot en een hogere veiligheid om brand en koolmonoxidevergiftiging te voorkomen. Meer informatie over schoorsteenvegen op de website van schouwonderhoudwillems.be

Lagere energiekosten

Het schoonmaken van uw schoorsteen kan u helpen besparen op energiekosten. Een schone schoorsteen werkt beter en efficiënter. Dit betekent dat uw verwarming minder hard hoeft te werken om uw huis warm te houden.

Zo bespaart u geld.

Minder CO2-uitstoot

Een schoorsteenveger maakt het verschil voor onze planeet. Hij helpt bij het verlagen van de CO2-uitstoot. Dit is goed voor het milieu. Veel rook draagt CO2 bij aan de lucht. Een schone schoorsteen zorgt voor minder rook.

Minder rook betekent minder CO2. Het is dus belangrijk om de schoorsteen vaak te laten vegen. Door dit te doen, help je de aarde gezond te houden. Het is ook jouw plicht om voor onze planeet te zorgen.

Ook helpt een schone schoorsteen bij het efficiënt stoken. Zo gaat er minder warmte verloren en heb je minder brandstof nodig. Dit leidt tot nog minder CO2-uitstoot.

Hogere veiligheid

Het houden van een schoorsteen in goede staat is belangrijk voor de veiligheid van een huis. Een schone schoorsteen helpt bij het voorkomen van gevaren zoals schoorsteenbranden en koolmonoxidevergiftiging.

Deze zaken kunnen gebeuren als er roet of teer in de schoorsteen zit. Door regelmatige reiniging blijft de rookafvoer vrij van verstoppingen. Een goede luchtstroom in de schoorsteen zorgt ervoor dat gevaarlijke gassen veilig het huis uit kunnen.

Zo wordt de kans op brand en giftige gassen kleiner. Het is dus niet alleen slim, maar ook veiliger om een schoorsteenveger je schoorsteen te laten vegen.

brand en koolmonoxidevergiftiging voorkomen

Een schone schoorsteen houdt je huis veilig. Het voorkomt brand en koolmonoxidevergiftiging. Koolmonoxide is een gevaarlijk gas. Je kan het niet zien of ruiken. Met een schoon rookkanaal komt dit gas niet in huis.

Zo wil je geen koolmonoxidevergiftiging krijgen. Ook voorkomt een schone schoorsteen brand. Creosoot is een stof die brand kan veroorzaken. Je vindt het in je schoorsteen als je hout verbrandt.

Als een schoorsteenveger de schoorsteen schoonmaakt, haalt hij deze stof weg. Dan heb je minder kans op brand. Zorg er dus voor dat je schoorsteen regelmatig wordt geveegd.

onderhoud schoorsteen

Wanneer schoorsteen laten vegen

Het is belangrijk om regelmatig de schoorsteen te laten vegen om brand en koolmonoxidevergiftiging te voorkomen. Lees verder om te ontdekken wanneer en waarom dit nodig is.

Vegen van de schoorsteen verplicht

Is het vegen van je schoorsteen verplicht?

Het vegen van de schoorsteen is wettelijk verplicht. Dit is belangrijk omdat een schone schoorsteen helpt om schoorsteenbranden en koolmonoxidevergiftiging te voorkomen. Regelmatig onderhoud zorgt ervoor dat eventuele verstoppingen, zoals vogelnesten, roet en teer, worden verwijderd.

Het wordt aangeraden om de schoorsteen minstens één keer per jaar te laten vegen. Als je het hele jaar door je open haard of kachel gebruikt, is het beter om dit zelfs twee keer per jaar te doen.

De beste tijd om de schoorsteen te laten vegen is vlak voor het winterseizoen, bij voorkeur in september of oktober. Zorg ervoor dat je een erkende schoorsteenveger inschakelt om dit werk te doen en vraag altijd om een reinigingsattest.

Prijs schoorsteenveger

De prijs van een schoorsteenveger hangt af van het type reiniging en eventuele extra kosten.

prijs

Prijs van verschillende soorten reiniging

Type werkzaamhedenRichtprijs (excl. btw)
Eén rookkanaal reinigen€ 60 - 100
Onderhoud centrale verwarming + schoorsteenreiniging€ 125 - 175
Camera inspectie in het rookkanaal€ 100

Het reinigen van een schoorsteen kan verschillende kosten met zich meebrengen, afhankelijk van het type reiniging dat nodig is. De prijs kan variëren, afhankelijk van de staat van de schoorsteen en eventuele extra werkzaamheden, zoals het verwijderen van vogelnesten.

Het is belangrijk om te onthouden dat regelmatig schoorsteenvegen essentieel is om schoorsteenbranden te voorkomen en het risico op koolmonoxidevergiftiging te verminderen.

Rookkanaal vegen

Het vegen van het rookkanaal is een essentieel onderdeel van het schoorsteenonderhoud. Door regelmatig het rookkanaal te vegen, kunnen verstoppingen en afzettingen van roet en teer worden verwijderd.

Dit helpt om vervuiling en schade te voorkomen. Het vegen van het rookkanaal draagt ook bij aan de veiligheid van je huis door brandgevaar en koolmonoxidevergiftiging te verminderen.

Het is belangrijk om het rookkanaal op een professionele manier te laten reinigen door erkende schoorsteenvegers, zoals Schouwonderhoud, om ervoor te zorgen dat het goed gedaan wordt en om een erkend reinigingsattest te ontvangen.

Prijs: € 60 à 100

Centrale verwarming + schoorsteen reinigen

Het reinigen van de centrale verwarming en schoorsteen is een cruciale taak voor het behoud van een veilige en efficiënte werking. Bij Dakwerken VK bieden we professionele reinigingsdiensten voor zowel centrale verwarmingen als schoorstenen.

Onze ervaren vakmannen zorgen ervoor dat alle roet, teer en andere verstoppingen grondig worden verwijderd, waardoor de kans op schoorsteenbrand en koolmonoxidevergiftiging wordt verminderd.

Bovendien zorgt regelmatige reiniging ervoor dat uw verwarmingssysteem efficiënter werkt, wat resulteert in lagere energiekosten. Bij Dakwerken VK hebben we de expertise en de benodigde apparatuur om een grondige en veilige reiniging uit te voeren, waardoor u gemoedsrust heeft wetende dat uw centrale verwarming en schoorsteen in goede handen zijn.

Prijs: € 125 à 175

Bijkomende kosten

Naast de basisprijs van het schoorsteenvegen kunnen er ook nog bijkomende kosten zijn. Deze kosten kunnen variëren afhankelijk van de staat van de schoorsteen en eventuele extra werkzaamheden zoals het verwijderen van vogelnesten of hardnekkige vervuiling.

Het is belangrijk om te weten dat deze bijkomende kosten niet altijd van tevoren kunnen worden bepaald, omdat ze afhangen van de specifieke situatie. Het is daarom verstandig om dit te bespreken met de schoorsteenveger voordat je de opdracht geeft.

  • Camera-inspectie schoorsteen: € 100
  • Vogelnesten verwijderen: € 150
  • Schoorsteenkap plaatsen: € 20

Factoren die de Prijs Beïnvloeden

De prijs van schoorsteenvegen kan worden beïnvloed door verschillende factoren. Een van de belangrijkste factoren is de staat van de schoorsteen. Als de schoorsteen extreem vervuild is of als er vogelnesten aanwezig zijn, kan dit extra kosten met zich meebrengen.

Andere factoren die van invloed kunnen zijn, zijn de bereikbaarheid van de schoorsteen, de locatie van de woning en het type reiniging dat nodig is. Het is belangrijk om te onthouden dat regulier onderhoud en schoonmaak de kosten op de lange termijn kunnen helpen verminderen door schade en verstoppingen te voorkomen.

Kosten Aanvullende Diensten

Naast de kosten van het vegen van de schoorsteen kunnen er ook aanvullende diensten worden aangeboden. Deze kosten variëren afhankelijk van de specifieke dienst die wordt verleend.

Enkele voorbeelden van aanvullende diensten zijn het verwijderen van vogelnesten, het plaatsen van vogelwering of roosters, het reinigen van de dakgoten en het uitvoeren van een camera-inspectie.

Deze diensten kunnen extra kosten met zich meebrengen, bovenop de prijs van het schoorsteenvegen zelf. Het is belangrijk om te overwegen welke aanvullende diensten nodig zijn en wat de bijbehorende kosten hiervan zijn voordat u een schoorsteenveger inhuurt.

  • Schoorsteen renoveren langs binnen € 100 per meter
  • Schoorsteen impregneren € 7 per m²
  • Loodslabben vervangen € 100 à 120 per meter
  • Voegen of metselwerk herstellen € 40 per m²

Diensten van Dakwerken VK

Schoorsteen renovatie, verwijderen van aanslag, vogelwering plaatsen, camera-inspectie en nog veel meer. Ontdek onze uitgebreide diensten en zorg voor een veilige schoorsteen. Lees verder op dakwerken-vk.be.

Schoorsteen renovatie

Schoorsteen renovatie

Dakwerken VK verzorgt professionele en betrouwbare schoorsteenrenovatiediensten. Ze zorgen ervoor dat de schoorsteen grondig wordt gereinigd en eventuele schade wordt hersteld. Hierdoor kan je veilig en verantwoord je haard of kachel blijven gebruiken.

Na elke renovatie ontvang je een erkend schoonmaakcertificaat van hun ervaren schoorsteenvegers. Dakwerken VK opereert in heel Vlaanderen en heeft een ruime expertise in schoorsteenrenovaties.

Hun klanten bevelen hen graag aan, namelijk 89% van hen heeft dit gedaan.

Verwijderen van aanslag

Het verwijderen van aanslag is een belangrijk onderdeel van het schoorsteenvegen. Aanslag, zoals roet en teer, kan zich ophopen in de schoorsteen en zorgen voor verstoppingen en verminderde rookafvoer.

Dit kan leiden tot schoorsteenbranden en een verhoogd risico op koolmonoxidevergiftiging. Het regelmatig verwijderen van aanslag zorgt ervoor dat de schoorsteen goed blijft functioneren en veilig is om te gebruiken.

Het reinigen van aanslag is essentieel om de efficiëntie van de verwarming en de veiligheid van het huis te waarborgen.

Schoorsteen vegen

Het vegen van de schoorsteen is belangrijk om brand en koolmonoxidevergiftiging te voorkomen. Het is verplicht om de schoorsteen regelmatig te laten vegen. De Schoorsteenbrigade biedt professionele schoorsteenvegers die grondig en schoon werk leveren.

Na elke reiniging ontvang je een gecertificeerd reinigingscertificaat. Ze zijn actief in heel Vlaanderen en hebben een klanttevredenheidsscore van 89%. Naast schoorsteenvegen bieden ze ook andere diensten aan, zoals vogelwering, verwijdering van vogelnesten, camerainspectie en dakgootreiniging.

Vogelwering of vogelpinnen plaatsen

Bij Dakwerken VK bieden we ook vogelwering en vogelpinnen aan als onderdeel van onze diensten. Vogelwering helpt om te voorkomen dat vogels nesten bouwen in de schoorsteen. Dit kan de schoorsteen beschadigen en brandgevaar veroorzaken.

Vogelpinnen zijn een effectieve manier om te voorkomen dat vogels op de schoorsteen landen en nesten bouwen. Het is belangrijk om regelmatig de schoorsteen te laten vegen om het risico op schoorsteenbrand te verminderen.

Hoewel het laten vegen van de schoorsteen niet verplicht is, wordt het sterk aanbevolen voor de veiligheid en efficiëntie van de schoorsteen.

Vogelnesten verwijderen

vogelnesten verwijderen

Heb je vogelnesten in je schoorsteen? Diensten van Dakwerken VK biedt professionele vogelnestverwijdering aan. Vogelnesten kunnen de schoorsteen blokkeren en problemen veroorzaken.

Het is sterk aanbevolen om vogelnesten te laten verwijderen voor de veiligheid en efficiëntie van de schoorsteen. Diensten van Dakwerken VK biedt ook andere diensten aan, zoals dakreparatie en -onderhoud.

Rookkanalen plaatsen

Bij Dakwerken VK kunt u terecht voor het plaatsen van rookkanalen. We staan bekend als betrouwbaar en professioneel in deze dienstverlening. Het plaatsen van rookkanalen is een belangrijke maatregel om het risico op schoorsteenbrand te verminderen.

We kunnen echter geen specifieke details of prijzen geven over het plaatsen van rookkanalen.

Camera-inspectie

Dakwerken VK biedt ook camera-inspectie aan als een belangrijke dienst. Met behulp van een camera kan de staat van de schoorsteen grondig geïnspecteerd worden. Dit helpt om eventuele blokkades, scheuren of andere schade aan de schoorsteen op te sporen.

Door middel van gedetailleerde visuele inspectie kunnen problemen snel worden vastgesteld.

Schoorsteenkap of roosters plaatsen

Het plaatsen van een schoorsteenkap of rooster is een belangrijke stap om je schoorsteen te beschermen tegen vogelnesten en ander vuil. Bij Dakwerken VK kunnen we professioneel en betrouwbaar een schoorsteenkap of rooster installeren.

Met een schoorsteenkap of rooster verminder je het risico op verstoppingen en schoorsteenbrand. De prijzen kunnen variëren, afhankelijk van jouw specifieke situatie en wensen. Bij Dakwerken VK zorgen we ervoor dat je een betaalbare oplossing krijgt die past bij jouw behoeften.

Dakgoot reinigen

Dakwerken VK biedt ook professionele diensten aan voor het reinigen van dakgoten. Ze hebben ervaren vakmannen die zorgen voor een grondige en schone reiniging van de dakgoot. Of je nu een verstopte dakgoot hebt of gewoon periodiek onderhoud nodig hebt, Dakwerken VK staat klaar om te helpen.

Ze bieden deze service in heel Vlaanderen, dus waar je ook woont, ze kunnen je dakgoot reinigen. Veel klanten zijn tevreden met hun diensten en bevelen Dakwerken VK aan voor het reinigen van dakgoten.

Dak ontmossen

Dakwerken VK biedt ook de service van dak ontmossen aan. Dit is belangrijk omdat het de levensduur van het dak verlengt en schade voorkomt. Onze ervaren dakwerkers zorgen voor het verwijderen van mos, algen en andere vervuiling van het dakoppervlak.

Of het nu gaat om een particuliere woning of een bedrijfspand, wij staan klaar om uw dak weer schoon en gezond te maken. Vertrouw op onze betrouwbare en professionele service voor het ontmossen van uw dak.

Stappenplan van de schoorsteenvegers

De schoorsteenvegers beginnen met het vegen van de schoorsteen langs binnen en reinigen de schoorsteen vervolgens vanaf het dak.

schoorsteen vegen langs binnen

Bij het vegen van een schoorsteen langs binnen wordt er gebruik gemaakt van speciale gereedschappen om de roetafzetting en andere afzettingen in de schoorsteen te verwijderen. Dit is belangrijk omdat verstoppingen de rookafvoer kunnen belemmeren en kunnen leiden tot problemen zoals rookterugslag of zelfs schoorsteenbrand.

Een ervaren schoorsteenveger zal via de haard of kachel toegang krijgen tot de schoorsteen en deze grondig reinigen. Dit zorgt ervoor dat de rook soepel kan ontsnappen en dat de veiligheid van je huis gewaarborgd blijft.

Het is aanbevolen om dit regelmatig te laten doen, minstens één keer per jaar.

schoorsteen reinigen vanaf het dak

Bij het reinigen van de schoorsteen vanaf het dak, klimmen ervaren vakmannen op het dak om de schoorsteen grondig te reinigen. Dit zorgt ervoor dat alle roet, teer en obstakels verwijderd worden, waardoor de schoorsteen weer efficiënt kan functioneren.

Schoorsteenbrigade biedt deze dienst aan in heel Vlaanderen en zorgt ervoor dat klanten na elke reiniging een gecertificeerd reinigingscertificaat ontvangen. Het is belangrijk om de schoorsteen jaarlijks te laten reinigen vanaf het dak om het risico op schoorsteenbrand te verminderen.

zelf schoorsteen vegen of erkende professionele schoorsteenveger

erkend

Je kunt ervoor kiezen om zelf je schoorsteen te vegen, maar het is belangrijk op te merken dat dit niet wordt aanbevolen. Het schoonmaken van een schoorsteen is een specialistische taak die specifieke kennis en apparatuur vereist om het goed te doen.

Een erkende professionele schoorsteenveger heeft de expertise en ervaring om de klus veilig en grondig uit te voeren. Ze hebben de juiste gereedschappen en kunnen eventuele problemen of schade aan de schoorsteen identificeren en oplossen.

Bovendien kunnen professionele schoorsteenvegers je voorzien van een erkend reinigingsattest, wat verplicht kan zijn voor verzekeringsdoeleinden. Dus hoewel het verleidelijk kan zijn om zelf je schoorsteen te vegen om geld te besparen, is het altijd verstandig om een erkende professional in te schakelen voor een veilige en effectieve reiniging.

Schouwbrand

Een schouwbrand is een ernstig probleem dat kan ontstaan wanneer er brandbaar materiaal, zoals roet of teer, in de schoorsteen ophoopt en in brand vliegt. Dit kan gevaarlijk zijn omdat het vuur zich snel kan verspreiden naar andere delen van het huis.

Daarnaast kan een schouwbrand ook leiden tot de uitstoot van giftige gassen, zoals koolmonoxide, die schadelijk kunnen zijn voor de gezondheid. Om schouwbranden te voorkomen, is het belangrijk om uw schoorsteen regelmatig te laten reinigen door een erkende schoorsteenveger.

Op deze manier wordt opgehoopt roet en teer verwijderd, waardoor de kans op een schouwbrand aanzienlijk wordt verminderd.

Wetgeging rond schoorsteen vegen

Het reinigen van de schoorsteen is wettelijk verplicht in Vlaanderen. Je moet je schoorsteen jaarlijks laten vegen door een erkende schoorsteenveger. Dit is belangrijk voor de veiligheid van je huis en om schouwbranden en koolmonoxidevergiftiging te voorkomen.

Niet voldoen aan deze verplichting kan leiden tot juridische en verzekeringsproblemen. Het reinigingsattest dat je krijgt na het vegen van de schoorsteen is ook belangrijk voor je verzekering.

Zorg er dus voor dat je op tijd een professionele schoorsteenveger inschakelt om aan de wettelijke vereisten te voldoen en je woning veilig te houden.

Wat vertellen onze klanten?

Bij Dakwerken VK zijn de klantbeoordelingen erg positief. Maar liefst 89% van de klanten beveelt het bedrijf aan. Ze waarderen de uitstekende en nette service die ze ontvangen. Klanten zijn tevreden over de vakkundige en vriendelijke schoorsteenvegers die hun werk goed doen.

Ze merken ook op dat het bedrijf altijd beschikbaar is en op korte termijn afspraken kan maken. Daarnaast krijgen klanten een erkend reinigingsattest, wat betekent dat hun schoorsteen professioneel is gereinigd volgens de noodzakelijke normen.

Al met al zijn de klanten erg tevreden over de service en kwaliteit van Dakwerken VK.

Waarom kiezen voor dakwerken VK

Betrouwbare schoorsteenvegers, op korte termijn beschikbaar, altijd voor u klaar, erkend reinigingsattest, alle vegers getest op kwaliteit. Ontdek meer op dakwerken-vk.be!

Betrouwbare schoorsteenvegers

De Schoorsteenbrigade is een erkende en betrouwbare schoorsteenvegerservice in heel Vlaanderen. Ze zijn gespecialiseerd in grondige schoorsteenreiniging om ervoor te zorgen dat open haarden en kachels veilig gebruikt kunnen worden.

Hun ervaren vakmannen bieden een professionele service en leveren na elke reiniging een gecertificeerd reinigingscertificaat. Met een klanttevredenheid van 89%, kunt u erop vertrouwen dat De Schoorsteenbrigade betrouwbaar is en de beste service biedt voor uw schoorsteenbehoeften.

Op korte termijn beschikbaar

Bij dakwerken-vk.be begrijpen we dat het belangrijk is om snel een schoorsteenveger beschikbaar te hebben. Daarom bieden wij op korte termijn professionele en betrouwbare service van erkende schoorsteenvegers.

Of je nu een schoorsteen wilt laten vegen, repareren of renoveren, onze ervaren vakmannen staan klaar om je te helpen. Met onze snelle service hoef je niet lang te wachten en zorgen wij ervoor dat je schoorsteen snel weer veilig en schoon is.

Neem vandaag nog contact met ons op voor een afspraak!".

Wij staan altijd voor u klaar

Bij de Schoorsteenbrigade begrijpen we dat het schoonmaken van uw schoorsteen belangrijk is voor de veiligheid en efficiëntie van uw verwarmingssysteem. Daarom staan wij altijd klaar om u van dienst te zijn.

Met onze ervaren en betrouwbare schoorsteenvegers zorgen we ervoor dat uw schoorsteen grondig wordt gereinigd en geïnspecteerd. Of u nu vragen heeft, een afspraak wilt maken of advies nodig heeft, wij zijn er om u te helpen.

U kunt op ons rekenen voor een professionele en snelle service die voldoet aan al uw behoeften.

Erkend reinigingsattest

Na elke schoorsteenreiniging ontvang je een erkend reinigingsattest van onze professionele schoorsteenvegers. Dit attest bevestigt dat de schoorsteen correct is gereinigd volgens de wettelijke normen en kan belangrijk zijn voor je brandverzekering.

Het laat ook zien dat je hebt voldaan aan de verplichting om je schoorsteen regelmatig te laten vegen. Met ons erkend reinigingsattest ben je verzekerd van een veilige en goed onderhouden schoorsteen.

Alle vegers zijn getest op kwaliteit

Bij dakwerken-vk.be zijn alle schoorsteenvegers getest op kwaliteit. Ze bieden een professionele en betrouwbare service. Dit betekent dat klanten kunnen vertrouwen op de kwaliteit van de diensten die de schoorsteenvegers leveren.

Door te voldoen aan bepaalde standaarden en richtlijnen, garandeert het testen van de kwaliteit dat de schoorsteenvegers hun werk deskundig uitvoeren. Dus je kunt erop vertrouwen dat jouw schoorsteen in goede handen is!

Het kiezen van een betrouwbare schoorsteenveger

Ontdek waarom het kiezen van een betrouwbare schoorsteenveger essentieel is voor de veiligheid van uw woning en hoe u de beste specialist kunt vinden.

Het belang van een erkende schouwveger

Een erkende schoorsteenveger is van essentieel belang voor de veiligheid van uw open haard of kachel. Zij hebben de juiste kennis en expertise om uw schoorsteen grondig te reinigen en eventuele verstoppingen of opbouw van roet en teer te verwijderen.

Door regelmatig een erkende schoorsteenveger in te schakelen, voorkomt u het risico op schoorsteenbranden en koolmonoxidevergiftiging. Bovendien ontvangt u na elke schoorsteenreiniging een erkend reinigingscertificaat, wat ook handig kan zijn voor uw verzekering.

Kies daarom altijd voor een erkende professionele schoorsteenveger, zoals de Schoorsteenbrigade, voor een veilige en efficiënte service.

Tips voor het vergelijken van offertes

Bij het vergelijken van offertes voor een schoorsteenveger, zijn er een paar belangrijke tips om in gedachten te houden. Ten eerste is het altijd goed om meerdere offertes aan te vragen, zodat je verschillende prijzen en diensten kunt vergelijken.

Daarnaast is het belangrijk om naar de ervaring en referenties van de schoorsteenvegers te kijken. Kijk ook naar het type reiniging dat wordt aangeboden en of er extra kosten zijn voor bijkomende diensten.

Vergeet niet om te controleren of de schoorsteenveger een erkend reinigingsattest kan afleveren, wat verplicht is voor juridische en verzekeringsdoeleinden. Door deze tips te volgen, kun je een betrouwbare en betaalbare schoorsteenveger vinden die aan jouw behoeften voldoet.

Conclusie

Het laten vegen van je schoorsteen is belangrijk voor de veiligheid en efficiëntie van je kachel of open haard. Het is ook verplicht in Vlaanderen. Als je meer wilt weten over de prijzen en verplichtingen, bezoek dan dakwerken-vk.be voor alle informatie die je nodig hebt.

Veelgestelde vragen

Wat is de prijs van een schoorsteenveger?

De kosten kunnen variëren afhankelijk van het type reiniging dat nodig is. Bij Dakwerken VK bieden we verschillende diensten aan, zoals het vegen van het rookkanaal en het reinigen van de centrale verwarming in combinatie met de schoorsteen.

Daarnaast zijn er ook bijkomende kosten, zoals het plaatsen van vogelwering of het verwijderen van vogelnesten. De prijs wordt beïnvloed door factoren zoals de vervuilingsgraad en eventuele aanvullende diensten.

Is het verplicht om je schoorsteen te laten vegen?

Ja, het is wettelijk verplicht om je schoorsteen regelmatig te laten vegen. Dit is belangrijk om brandgevaar en koolmonoxidevergiftiging te voorkomen.

Een erkende schoorsteenveger kan je helpen bij het verkrijgen van een reinigingsattest, dat vaak vereist is door verzekeringsmaatschappijen.

Moet mijn schoorsteen ieder jaar worden geveegd?

Ja, in de meeste gevallen wordt aanbevolen om je schoorsteen jaarlijks te laten vegen. Dit zorgt ervoor dat je schoorsteen veilig en efficiënt blijft functioneren.

Het kan echter zijn dat je schoorsteen vaker moet worden geveegd als je veel stookt of als er sprake is van een specifieke situatie, zoals het verwijderen van vogelnesten.

Is een erkend schoorsteenveger verplicht?

Ja, het is belangrijk om een erkende schoorsteenveger in te schakelen. Een erkende schoorsteenveger heeft de juiste kennis en ervaring om je schoorsteen veilig en grondig te reinigen.

Bovendien kunnen zij je voorzien van een reinigingsattest, wat vaak vereist is door verzekeringsmaatschappijen.

Wat met de brandverzekering

Als het gaat om schoorsteenvegen en je brandverzekering, is het belangrijk om te weten dat verzekeraars vaak eisen dat de schoorsteen regelmatig geveegd wordt. Door regelmatig onderhoud te laten uitvoeren en een erkend reinigingsattest te verkrijgen, kan je de veiligheid in huis vergroten en mogelijke schade door schoorsteenbrand voorkomen.

Zorg ervoor dat je controleert wat de specifieke vereisten zijn van jouw verzekeraar met betrekking tot schoorsteenonderhoud en zorg ervoor dat je aan deze verplichtingen voldoet om in geval van schade gedekt te zijn.

Moet mijn schoorsteen ieder jaar worden geveegd?

Ja, het wordt aanbevolen om uw schoorsteen jaarlijks te laten vegen. Het regelmatig laten reinigen van uw schoorsteen vermindert het risico op schoorsteenbranden en koolmonoxidevergiftiging.

Als u uw open haard of kachel het hele jaar door gebruikt, wordt het zelfs aanbevolen om de schoorsteen twee keer per jaar te laten vegen. De beste tijd om dit te doen is voor het winterseizoen, bij voorkeur in september of oktober.

Op deze manier blijft uw schoorsteen veilig en efficiënt werken.

Is een erkend schoorsteenveger verplicht?

Het is verplicht om uw schoorsteen periodiek te laten reinigen door een erkende schoorsteenveger. Dit zorgt ervoor dat de schoorsteen veilig en efficiënt blijft werken. Ook is het hebben van een reinigingsattest van een erkende schoorsteenveger verplicht.

Het niet laten reinigen van uw schoorsteen kan leiden tot juridische en verzekeringsproblemen. Zorg er dus voor dat u een erkende professional inschakelt om uw schoorsteen regelmatig te laten reinigen.

Wat doet een schoorsteenveger precies?

Een schoorsteenveger reinigt rookkanalen om roet, teer en verstoppingen te verwijderen. Dit voorkomt schoorsteenbranden en maakt de woning veiliger.

Geeft een schoorsteenveger een reinigingsattest?

Ja, een erkende schoorsteenveger geeft na elke veegbeurt een reinigingsattest uit. Dit attest kan nodig zijn voor de verzekering.

Wat als er een vogelnest in mijn schoorsteen zit?

Een professionele schoorsteenveger kan het vogelnest veilig verwijderen. Hij kan ook een rooster plaatsen voor vogelwering om toekomstige nesten te voorkomen.

Zijn er kosten verbonden aan extra diensten, zoals het reinigen van de centrale verwarming?

Ja, extra diensten zoals het reinigen van de centrale verwarming of het installeren van accessoires kunnen extra kosten met zich meebrengen.

Wij zijn actief in volgende werkgebieden:

Provincie antwerpen

Provincie Limburg


Provincie Oost-Vlaanderen


Provincie Vlaams-Brabant

Provincie West-Vlaanderen

Brussels Hoofdstedelijk Gewest