Veranda dakbedekking

Er is van alles mogelijk met een veranda, je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een open constructie met glas, of juist een gesloten ontwerp voor extra privacy. Ook isolatie is mogelijk zodat je het hele jaar rond van de veranda gebruik kunt maken. Op deze pagina bekijken we de verschillende materialen die je als dakbedekking kunt toepassen, en hoe je geld kunt besparen op professionele dakwerken.

Materiaalkeuze

Wanneer je een veranda wilt plaatsen zijn er verschillende materialen mogelijk. Daarbij moet je rekening houden met het type constructie, het gewicht en de wijze waarop de veranda is aangesloten op het primaire pand. Hieronder beschrijven we in het kort de meest voorkomende materialen en voor welke toepassingen ze geschikt zijn:

1. Zinken dak

Zink is licht van gewicht, en geschikt voor daken met een beperkte hellingsgraad. Daarmee is zink een interessante optie bij vernieuwing van een veranda dak. De oude golfplaten of glas kunnen relatief eenvoudig vervangen worden. Daar staat tegenover dat zink een behoorlijk prijzig materiaal is. De prijs/kwaliteitsverhouding ligt wel weer goed omdat zinken daken een lange levensduur hebben.

2. Roofing

Bij de constructie van een plat dak voor een veranda moet je ook zeker de optie voor roofing in acht nemen. Dit rubber is niet alleen een betaalbaar materiaal maar heeft ook waterdichte eigenschappen. Bij een veranda die start bij de dakgoot van de woning zal een plat dak de meest voor de hand liggende constructie zijn. Dan zijn er namelijk geen aanpassingen nodig aan de aanwezige dakconstructie, en omdat de afwerking aan de buitenkant aangebracht wordt ziet het resultaat er netjes uit.

3. Dakpannen of dakleien

Dit is veruit de meest populaire keuze in Vlaanderen. Bij het installeren van een veranda die naadloos aansluit bij het aangrenzende gebouw is het haast vanzelfsprekend om ook gebruik te maken van dezelfde materialen. Daarmee vormt de aanbouw een naadloos deel van het gehele pand waarmee ook de waarde van het huis flink verhoogd kan worden. Omdat pannen en leien flink wat gewicht in de schaal leggen moet de dakconstructie daar wel op berekend worden.

Wat kost een veranda?

Veranda’s bieden flink wat pluspunten in vergelijking met aanbouw. Zo kun je ze sneller laten installeren, het is gunstig voor de inval van daglicht en de kosten liggen ook nog eens beduidend lager. Wanneer je wilt weten wat de kosten zijn voor een veranda bij jouw woning, vraag dan gratis en zonder verplichtingen offertes op maat aan via deze pagina.

Heb je een vergunning nodig voor een veranda plaatsen?

Bij plaatsing van een veranda moet je rekening houden met de stedenbouwkundige voorschriften. Wanneer het totale volume van de woning de grens overschrijdt, of als de nok van dak hoog geplaatst moet worden, zul je eerst een vergunning moeten aanvragen. Informeer bij de gemeente naar de mogelijkheden en verplichtingen waar je aan moet voldoen.

Vraag nu offertes aan voor dakwerken

Zorg ervoor dat je optimaal kunt genieten van jouw nieuwe veranda en laat de werkzaamheden uitvoeren door een specialist. Vergelijk diensten en prijzen van meerdere aannemers in jouw omgeving. Dit gaat snel, eenvoudig, gratis én vrijblijvend via onze offerte service.