Wolfsdaken:info, voordelen en prijzen

Bij een wolfsdak worden de voordelen van zadeldaken gecombineerd met de voordelen van schilddaken. Wat direct in het oog springt bij een wolfsdak zijn de vlakken op de korte zijdes van het dak die afgeschuind zijn. Daarmee hebben wolfsdaken een elegante uitstraling, die ook nog eens heel goed bestand zijn tegen sterke windstoten. Dit type dak komt voornamelijk voor bij huizen die in een landelijke stijl gebouwd zijn, vrijwel alle populaire soorten dakbedekking zijn geschikt voor een wolfsdak. In combinatie met een rieten dakbedekking komt de volle pracht van dit dak volledig tot zijn recht. Meer informatie over verschillende daken vind je hier.

wolfsdak constructie voorbeeld

Wat is een wolfsdak?

Een zadeldak heeft twee schuine zijden, een schilddak heeft vier schuine zijden. Het wolfsdak is een soort combinatie van deze twee daken en is voorzien van afgeschuinde korte zijden waarmee het dak beter bestand is tegen wind. Naast de verhoogde stabiliteit is het ook een bijzondere constructie om te zien. We komen dit design voornamelijk tegen bij landelijke gebouwen, cottages en bungalows.

Voordelen van een wolfsdak

De voornaamste voordelen die genoemd worden wanneer mensen kiezen voor een wolfsdak zijn de stabiele constructie en de opvallende uitstraling. Daarnaast kun je vrijwel ieder type dakbedekking op deze daken leggen. In vergelijking met zadeldaken en schilddaken zijn wolfsdaken beter bestand tegen harde windstoten. Daarnaast is er ook veel bruikbare ruimte aanwezig onder het dak. Hier zijn enkele voordelen op een rijtje:

  • De dakconstructie is zeer solide en daarmee zeer goed bestand tegen harde windstoten.
  • Het design is opvallend en valt op tussen de standaard daktypes.
  • Er is veel ruimte onder het dak, zeker in vergelijking met een wolfsdak constructie.
  • Je kunt dit design heel goed combineren met een dakkapel.

Het enige nadeel wat we kunnen noemen is de hogere aanschafprijs als gevolg van de meer complexe constructie van het dak.

Prijzen voor wolfsdaken

In vergelijking met standaard daken zal de prijs voor een wolfsdak constructie wat hoger uitvallen. Een belangrijke factor in het bepalen van de prijs is de dakbedekking die je kiest. Omdat er zoveel mogelijkheden bestaan, betekent dat ook een groot verschil in kosten. Hieronder geven we een overzicht van de meest populaire opties. Let daarbij niet alleen op de prijs per vierkante meter, maar kijk ook naar de gemiddelde levensduur van de dakbedekking:

Type dakbdekking
Gemiddelde prijs (Incl. montage en plaatsing)
Levensduur
Betonnen dakpannen
€20 à €40
± 30 jaar
Keramische dakpannen
€30 à €70
± 100 jaar
Kunstleien
€65 à €85
± 30 jaar
Natuurleien
€100 à €145
± 90 jaar
Bitumenleien
€30 à €40
± 25 jaar
Zinken dakbedekking
€65 à €110
± 125 jaar
Rieten dakbedekking
€70 à €95
± 35 jaar

Wanneer je op zoek bent naar maatwerk prijzen voor een wolfsdak met een specifieke dakbedekking kun je hiervoor terecht op onze offerte pagina. Je zult meerdere offertes ontvangen van dakwerkers bij jou in de omgeving.

Rietendak

Een wolfsdak leent zich uitstekend voor een rieten dakbedekking. Zo wordt de landelijke uitstraling van het dak nog verder benadrukt. Wanneer je besluit om naast een standaard dak ook dakkapellen te plaatsen zullen de kosten voor de dakbedekking snel oplopen. Tel tussen de 70 en 95 euro per vierkante meter voor een dak van riet. Daarnaast zullen er ook kosten bijkomen voor de nokvorsten. Je kunt deze in verschillende materialen laten uitvoeren.

Waarom zou je kiezen voor een dak van riet?

wolfsdak riet voorbeeld

Niet alleen voor de woning

Je zult als eerste denken aan een landelijke woning, toch zijn wolfsdaken uitermate geschikt voor andere gebouwen rond de hoofdwoning. Denk aan een tuinhuis, een schuur of wellicht een blokhut in de tuin. Het dak is heel goed bestand tegen harde windstoten, daarmee is het ideaal voor vrijstaande gebouwen. Daarnaast oogt dit type dak ook nog eens heel aantrekkelijk. Hoewel het mogelijk is om meerdere gebouwen op één perceel te voorzien van een gelijksoortig dak met dezelfde dakbedekking, kan het ook heel mooi zijn om een afwijkend materiaal en kleur te kiezen per gebouw.

Offerte aanvragen voor dakwerken

Wolfsdaken bouwen vereist kennis en vakmanschap. Om snel de juiste dakwerker te vinden bij jou in de buurt kun je gratis en geheel vrijblijvend gebruik maken van onze offerte pagina. Zo kom je snel in contact met meerdere dakwerkers in de regio, en kun je eenvoudig de prijzen met elkaar vergelijken.